31 Mayıs 2008 Cumartesi

Avustralya Yolcusu Kalmasın!

Sevgili arkadaşımız Bayzar'ı bundan sonraki hayatını sürdüreceği Avustralya'ya yolcu etmeden önce son bir kez daha bir araya geldi tüm dostlar. Evlenmişti ve onu orda bekleyen sevdiği adama kavuşmakla bizlerden ayrılıyor olmanın burukluğu arasında şekillenmişti yüzü.

Veda da olsa söz konusu olan, ağzımızı tatlandıracağımız bir dilim pasta hüzünlü tüm anları şenlendiren bir keyfe dönüşebiliyor. İşte resimde görülen pasta da, tüm dostları adına tarafımdan yapılmış bir uğurlama armağanıydı. 25 kişilik bu pastada kederi bastıracak en güzel tat çikolata kakaolu pandispanya olarak pastaya tat vermişti; vanilyalı kremaya ise mevsim meyvesi olarak bu aralar her şekliyle favorim olan çilek eşlik ediyordu.

Hepimizin yürekten inandığı ve dilediği bir şey var ki, geride bıraktıklarından çok daha büyük mutlulukların ve güzelliklerin eşiyle paylaşacağı yeni hayatında onu bekliyor olması... Yüreklerindeki tüm iyi niyetle bunu dileyen onca dostun enerjisiyle tüm bunların gerçek olacağına inanıyorum. Bir kez daha, her şey gönlünce olsun arkadaşım:)

27 Mayıs 2008 Salı

Kelebek Pasta

Canım kuzenim Duygu'ya 22. yaşı için yaptığım pasta... Kelebek narinliğinde ve yine kelebekler gibi rengarenk bir genç kızın pastasını da yine kelebekler süslesin istedim. Bütün meyve ve sebzelerin çeşitlendiği bu mevsimde yaptığım pastaların malzemelerinin mevsim meyvelerinden olmasına özellikle dikkat ediyorum.

Yavaş yavaş tezgahlardaki yerini terketmek üzere olan çilekleri pastamın baş kahramanı yapmak istedim:) Sade pandispanya, vanilyalı krema ve çilekler süper bir üçlü oluşturdular.Yağ ve kabartama tozu kullanmadan yaptığım bu pandispanya, sıcakların bastırmaya başladığı bu günlerde son derece hafif de oluyor.

Canım kardeşim bir kez daha nice mutlu yaşlara, renklerin hiç ama hiç solmasın:)

Çifte Kumrular

Fazla söze ne hâcet. Fotoğraflar her şeyi anlatıyor kanımca. Güzel bir kutlama gecesi pastasız olur mu? Olmaz! E olmazsa da ortaya böyle minik kalpli pastacıklar çıkar.

İki kişilik minik kalp kalıpları kullanarak yaptığım bu pasta, en fazla 4-5 kişinin tüketebileceği büyüklükte oldu. Özellikle kalabalık olmayan davetlere ya da baş başa geçirilmek istenen özel anlara renk katabilecek sevimli bir pasta oldu. Tabi ki her pastada olduğu gibi üstündeki süslemeleri arzuya göre şekillendirmek mümkün. Yapılabilecekler sadece ve sadece hayal gücümüzle sınırlı:)

Meyve Bahçesi

Rengarenk bir meyve bahçesine düşmeyi kim istemez? Hele hele baharın ve yazın cıvıl cıvıl tüm renklerini bizlerle paylaşmaya başladığı bu günlerde... Ve işte karşınızda meyvelerin arasına düşerek kendinden geçmiş ve göbeciğini şişirecek kadar çok yemiş ufacık bir parmak çocuk!

Yaklaşık 8 kişilik olan bu pastanın pandispanyası kakaolu, kreması ise beyaz çikolatalı. Beyaz çikolatayı pastalara çok yakıştırıyorum. Sizi bilmem ama ben bu parmak çocuğun yerinde olmayı çok isterdim:)

İyi ki Doğdun Arkadaşım!

Tatlı lezzetler eşliğinde edilen sohbetlerin tadı da bir başka olur. Hele bir de bir dostun doğum günü ise söz konusu olan... Sevgili arkadaşım Melisa'nın sayesinde uzun zamandır olmadığı kadar uzun bir masa etrafında toplandı sevgili dostlar. Sohbetler edildi, kahkahalar atıldı, hediyeler verildi. Melisa kendisine verilen paketleri eller ellemez içindeki hediyenin ne olduğunu bilmek gibi başarılı 'kehanet'lerde bulundu:) Doğum günü çocuğuna mahsus bir hüner olsa gerek. Veee en sonunda doğum günlerinin olmazsa olmazı doğum günü pastasına geldi sıra!

20 kişilik olarak hazırladığım bu pastanın pandispanyası kakaolu ve vanilyalı kremanın içinde kocaman muz parçacıkları var. Bu pandispanya da yine yağ kullanmadan hazırladığım pandispanyalardan, bu nedenle de oldukça hafif.

Bir kez daha nice mutlu yıllar arkadaşım:)

13 Mayıs 2008 Salı

Birinci Yaş Pastası

Sevgili arkadaşım Hovsep'in yeğeni Nairi'nin birinci yaş pastasını yapmak bana nasip oldu. Sarışın, mavi gözlü şirin mi şirin bir bahar kızına da bahar gibi yemyeşil bir pasta yakışır deyince de böyle bir şey çıktı işte ortaya. Tıpkı onun gibi minicik, yumurtalarından yeni çıkmış civcivler ve kendini onların ortasına atmış sevgili Nairi...

20 kişilik pastanın pandispanyası kakaolu ve vanilyalı kremaya muz parçacıkları eşlik ediyor. İlk yaşını geride bırakan minik bir bebeğe yakışan rengarenk bir pasta oldu. Nice mutlu yıllara:)